Volledig scherm
Paul van den Brand bij de enorme schoen in de hal van het gemeentehuis van Uden. Zijn wens: een bouwvergunning voor zijn gezondheidscentrum naast hotel Van der Valk. © Hans van Alebeek

Grote schoen voor grote wens

UDEN - Een hele grote schoen, maatje 200, met daarbij een groot verlanglijstje sierde dinsdag 5 december de hal van het gemeentehuis Uden. 

Een ludiek protest van orthopedisch schoenmaker Paul van den Brand uit Uden die op deze manier zijn enige grote wens kenbaar wil maken: een vergunning voor het gezondheidscentrum op Uden-Noord waar hij al 6,5 jaar mee bezig is. 

,,Het duurt en het duurt maar, ik wil onderhand wel eens aan de gang", zegt Van den Brand over zijn bijzondere verzoek. Het 'schoentje' staat al bijna 30 jaar in zijn zaak. ,,Ik vond dit een mooie dag om hem tevoorschijn te halen", aldus Van den  Brand. 

Oponthoud 

De Udense ondernemer heeft 'werkelijk geen idee' waarom zijn ambitieuze plan na al die jaren nog steeds geen groen licht heeft gekregen van de gemeente. Volgens hem is alles in kannen en kruiken: de grond, de financiering en partners die met hem in het grote complex naast hotel Van der Valk willen stappen. ,,Maar elke keer moet ik  nieuwe gegevens aandragen of heeft de gemeente weer een andere vraag", aldus Van den Brand. 

Eerder verklaarde de gemeente Uden dat het oponthoud wordt veroorzaakt omdat de noodzaak van dit gezondheidscentrum extra zorgvuldig moet worden onderbouwd. Er zijn namelijk enkele bezwaren ingediend. ,,Maar zelfs de provincie  is enthousiast", aldus Van den Brand. Hij hoopt dat hij, al dan niet met een steuntje van Sinterklaas,  zo snel mogelijk zijn bouwvergunning krijgt. Dit jaar, zoals op zijn verlanglijst stond, zal zeker niet lukken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement