Volledig scherm
© Thinkstock

Half jaar cel geëist voor Udenaar die huisgenoot met schilmesje te lijf ging

UDEN - De officier van justitie heeft donderdag zes maanden cel geëist, waarvan twee voorwaardelijk, tegen een Udenaar die afgelopen april nog in Veghel woonde en daar blijkbaar zijn huisgenoot te lijf ging met een aardappelschilmesje.

De zaak lag complex omdat de man die aangifte deed en gewond raakte, tevens als verdachte werd gehoord door de politie. Dat complexe kwam ook door tegenstrijdige getuigenissen van de man die aangifte deed, en de verdachte en diens vriendin en moeder, die donderdag ook als getuigen werden gehoord door de rechtbank.

In de nacht van 10 op 11 april ging het mis in de keuken van de woning in Veghel. Na of tijdens een worsteling raakte de Veghelaar met wie de verdachte ruzie had gewond. Hij liep daar, zo blijkt uit een artsverklaring, flinke wonden op in zijn bil, bovenarm en rug. Een ervan was wel 5 centimeter diep. De officier achtte de verklaring van de man die aangifte deed het meest in overeenstemming met de verwondingen die hij opliep.

De raadsman van de inmiddels in Uden woonachtige verdachte bestreed het met opzet toebrengen van letsel. Hij pleitte voor vrijspraak. Uitspraak over veertien dagen.

Oss, Uden e.o.