Volledig scherm
Gerard van Maasakkers © Markant Uden

Harmonie Volkel speelt met Gerard van Maasakkers

VOLKEL - De leden van harmonie Sint Caecilia in Volkel zijn al lange tijd bezig met de voorbereidingen in hun eigen Muziekhuis. Het is voor hen allemaal een grote uitdaging om samen met Gerard van Maasakkers een concert te geven in Markant Uden. Want dat gaat gebeuren, op vrijdag 25 november.

Voorzitter Louis Poulussen: ,,We hebben leden tussen de 15 en 75 jaar. De jongste muzikanten kennen de Brabantse Troubadour niet. Dat is niet erg. Het gaat om een artiest die het publiek aantrekt, waar wij op mikken en waarvoor ook mensen de moeite nemen om naar het theater in Uden af te reizen."

Het is voor het eerst dat Sint Caecilia voor 600 mensen speelt. ,,Het is geen alledaagse bezigheid voor ons.” De Volkelse harmonie wilde weer eens wat anders en uit de comfortzone stappen. Optreden met een professioneel artiest, bijvoorbeeld. Na een zoektocht kwam Sint Caecilia uit bij Gerard van Maasakkers. Het wordt een gevarieerd programma waarin harmoniestukken te horen zijn en Gerard ook zelf zingt onder begeleiding van zijn gitarist. ,,We hebben er alles aan gedaan om de ticketprijs zo laag mogelijk te houden. Het gaat er ons om dat het publiek én onze leden een mooie avond hebben. “

Het concert van vrijdag 25 november begint om 20.15 uur en de entree bedraagt zestien euro.

Oss, Uden e.o.