Volledig scherm
Brand in Uden © Marco van den Broek/Marcofotografie

Hennepkwekerij ontdekt na grote brand in schuur Uden, bewoner opgepakt: 'Ik zag opeens een oranje gloed'

Uden - De brandweer moest zaterdagnacht in actie komen voor een grote uitslaande brand in een schuur aan de Nistelrodeseweg in Uden. De politie heeft tijdens onderzoek restanten aangetroffen van een hennepkwekerij. De bewoner van het pand is aangehouden naar aanleiding van de restanten van de hennepkwekerij. 

De brand ontstond rond 00.25 uur bij een schuur achter een beveiligingsbedrijf in een afgelegen zijstraatje van de Nistelrodeseweg, ter hoogte van het ziekenhuis. ,,Ik stond toevallig buiten een sigaretje te roken toen ik in een keer een oranje gloed achter de bomen zag", vertelt de buurman een dag later. Hij zag het vuur al snel groter worden en bracht uit voorzorg zijn kinderen in veiligheid. 

Omdat het vuur al snel uit het dak sloeg, werd snel opgeschaald naar een zogeheten middelbrand. De brandweer was met diverse korpsen uit Nistelrode, Heesch en Schaijk aanwezig. Bij het onderzoek trof de politie resten van hennepplanten, droogrekken, assimilatielampen en voedingsmiddelen aan. ,,Maar omdat de brand zo fel was, kunnen we niet zeggen hoe groot de hennepkwekerij was", aldus de woordvoerster. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement