Volledig scherm
PREMIUM
Nona: ,Het is grappig hoe het gelopen is'. Foto Shots Fired © Shots Fired

Het gaat snel met Nona

UDEN - Het festivalterrein van Festyland ligt maar een goede kilometer verderop. ,,We kunnen de muziek hier elk jaar in de tuin goed horen. Zo dicht bij huis heb ik nog nooit gespeeld", zegt Nona. Met haar band speelt de 25-jarige zangeres uit Uden zaterdag op het tweedaagse festival in Volkel.

Met een glas wijn in haar hand zit ze in de tuin van haar huis aan de westkant van het dorp. Boven verscheuren de straaljagers van de vliegbasis Volkel soms ruw de rust. Het gaat snel met de zangeres. Ze was 3FM Talent van september, speelde - als enige vrouw- op Bospop in Weert en werd geselecteerd voor het rondreizende festival Popronde.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.