Volledig scherm
Bij voorzitter Fons Braks (voorgrond) thuis aan tafel, met nog drie van de zeven bestuursleden van KBO Odiliapeel, vnlr: Rinus Rankenberg, Peter Claassen en Marijke Pijnappels. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Het geheim van KBO Odiliapeel: gratis poffertjes

Odiliapeel - Met 420 leden is de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) een bloeiende belangenvereniging voor 50-plussers in Odiliapeel. Dit weekend sluiten ze hun 50-jarig jubileumjaar af met een feest.

Vergaderen doen ze gewoon om beurten bij elkaar thuis aan de keukentafel, de bestuursleden van de KBO-afdeling in Odiliapeel. „We zijn zuinig en werken hard”, zegt voorzitter Fons Braks. Door slim te organiseren, weet het bestuur de kosten van de activiteiten te drukken.

Eén dag in de week zijn de bestuursleden er zeker zoet mee. „We bieden elke maand wel zeventig activiteiten aan.” Tijdens dit 50-jarig jubileumjaar zijn vooral de excursies naar vliegbasis Volkel, een viskwekerij en een natuurwandeling populair geweest. Dit weekend wordt met een receptie, een Heilige Mis en een feestavond het gouden jaar afgesloten.

Het ledenaantal is in de drie jaar dat het nieuwe bestuur er zit, flink gegroeid. Van 250 leden naar 420 leden. Dat is inmiddels een kwart van de plaatselijke bevolking. Het jongste lid is 52, het oudste 96. Braks heeft er een eenvoudige verklaring voor: „Wij doen de dingen die anderen niet doen. Zoals bijvoorbeeld gratis poffertjes bakken op de Schapendag.” Ook spelen de actieve organisatoren duidelijk in op de wensen van 50-plussers.

Oss, Uden e.o.