Volledig scherm
Ellen Timmermans. © Van Assendelft Fotografie

'Het is hier gewoon heel goede grond om op te werken'

UDEN - Uden-Zuid is ruim twintig jaar oud. Met de opening van het langverwachte winkelcentrum is de wijk eindelijk af. Wie wonen en werken er, hoe kwam de wijk tot stand en wat brengt de toekomst? Het Brabants Dagblad brengt deze zomer een serie verhalen over Uden-Zuid. In aflevering 6 blijkt dat er niet alleen gewoond wordt in de wijk, maar er wordt ook veel gewerkt.

Bij de Kamer van Koophandel staan heel veel bedrijven ingeschreven op een adres in Uden-Zuid. Vaak gaat het om slechts een postadres, maar er zijn ook veel bedrijven fysiek te vinden. Lang niet allemaal zo groot als die aan de invalsweg Verlengde Velmolen, maar vaak verstopt achter een voordeur met een klein bordje. Ook hebben zich wat ondernemers gevestigd in overgebleven oude boerderijen. Sommigen waagden een gok en kozen bewust voor het ontwikkelingsgebied Uden-Zuid, anderen werken gewoon thuis omdat het bij deze tijd hoort. Zeker is dat er overdag meer te doen is op Uden-Zuid dan het lijkt.

Een van de bewoners die een eigen zaak aan huis heeft in Uden-Zuid, is Ellen Timmermans. Haar bedrijf bevindt zich aan de Morgenweg en heet 20-20. Ze maakt daar sinds twee jaar leren tassen in haar kleine atelier.

Lees deze aflevering dinsdag 30 augustus in het Brabants Dagblad, editie Uden en Veghel.