Volledig scherm
Ton van der Vegt © Van Assendelft Fotografie

Het Uden van... Ton van der Vegt: 'Leegstand op industrieterrein doorn in het oog'

Ma 7 aug: Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer: Ton van der Vegt.

Ton van der Vegt (65) was politieman in Uden. Zes jaar geleden ging hij met vervroegd pensioen, maar hij zit sindsdien niet stil. Eerst fietste hij de Tour d'Afrique; in vier maanden tijd van Egypte naar Zuid-Afrika. Daarna wierp hij zich op als fondsenwerver voor de Watoto Foundation van Udenaar Noud van Hout, werd secretaris van Uden Wereldwijd, coördineert de kledinginzameling voor goede doelen en werd voorzitter van de Solidariteitswerkplaats.

Restaurant

,,Hotel Van der Valk is prima. Een mooie plek ook, zeker als je op het terras kunt zitten."

Winkel

,,Dat was de fietsenwinkel van Cor van der Wiel. Goeie vent. Ik heb mijn laatste fiets gekocht in de zaak waar hij nu werkt, speciaal om hem."

Mooiste herinnering

,,Aan het politiewerk en het team uit de tijd dat Uden nog Uden was. Aan het ouderwetse handwerk en de goede verstandhouding die er was op het bureau."

Mooiste plek

,,De Petruskerk waar ik tot rust kom, kan nadenken over de zin van het leven en waar ik bid voor de mensen die het echt nodig hebben. Van dit gebouw zal nooit een steen afgebroken worden, het is prachtig. Als ik de torens zie, ben ik thuis."

Natuur

,,Ik ken de Maashorst op m'n duimpje, maar Bedaf blijft voor mij het mooiste."

Eeuwig zonde

,,De leegstand op het industrieterrein is een doorn in het oog. We mogen niet één pand gebruiken voor de Solidariteitswerkplaats, die een ander onderkomen zoekt."

Complimenten

,,Aan Adriaan Sanders omdat hij de geschiedenis van Uden levend houdt."

Ergernis

,,Dat boeren niks meer goed kunnen doen. Maar ze doen hun stinkende best."

Uden

,,Heeft alles binnen handbereik."

Oss, Uden e.o.