Een insectenhotel maken in het Sesterpark.
Volledig scherm
Een insectenhotel maken in het Sesterpark. © Aida Jaber

Honden laten spelen, vogelhuisjes timmeren of gewoon buurten in Sesterpark Uden-Zuid

UDEN – Omdat het centrumgebied van Uden-Zuid eindelijk na járen voltooid is, worden er deze zaterdag allerlei activiteiten gehouden voor de wijkbewoners. Rond half elf is daar ook het nieuwste model hondenveldje bij Lentemorgen geopend. Het enige veldje in Uden waar honden los mogen spelen én kunnen poepen.

Voor de speelzone geldt een opruimplicht -er zijn zelfs zakjes verkrijgbaar bij de afvalbakken-, op de dropzone mogen drollen blijven liggen. Dit keer geen burgemeester of wethouder om een lint door te knippen, maar de hoofdrolspelers in deze waren de honden die een lijn met hondenkoekjes mochten doorbijten.

Slalommen
Er werden voor honden en hun baasjes meteen twee behendigheidstrainingen aangeboden. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Onder leiding van Marly Jansen, medewerker van de gemeente en trainer bij De Getrainde Hond, werd de deelnemende hondeneigenaren de basisbeginselen bijgebracht van slalommen om paaltjes en je hond door een rioolbuis laten lopen.

Vogelwacht
Rondom de nieuwe supermarkt Plus werd driftig getimmerd aan vogelhuisjes en konden jong en oud een insectenhotel maken. De organisatie daarvan was in handen van Vogelwacht Uden. En Compass was er neergestreken met een pannaveldje voor voetballiefhebbers. De activiteiten duren nog tot twee uur.

Slalommen met je hond op het nieuwe hondenveldje in Uden-Zuid.
Volledig scherm
Slalommen met je hond op het nieuwe hondenveldje in Uden-Zuid. © Aida Jaber
Op het nieuwe hondenveldje in Uden-Zuid kunnen honden lekker los rondrennen en spelen.
Volledig scherm
Op het nieuwe hondenveldje in Uden-Zuid kunnen honden lekker los rondrennen en spelen. © Aida Jaber
Voetballen in het pannaveldje.
Volledig scherm
Voetballen in het pannaveldje. © Aida Jaber
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.