Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van Ximena uit Uden. © RTL Late Night

Honderden leden Laatste Wil vertrekken na rel om zelfmoordpoeder: 'Wij voelen ons bedrogen'

UDEN/GEMERT – Zeker 750 leden van Laatste Wil hebben de afgelopen weken hun lidmaatschap opgezegd naar aanleiding van het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie tegen de coöperatie is begonnen. Zij zijn teleurgesteld in de houding van het bestuur en hebben het gevoel dat ze onder valse voorwendselen lid zijn geworden. ,,Het voelt alsof ik ben opgelicht”, zegt een van hen tegen deze krant. Op dit moment zijn er volgens de coöperatie nog 22905 mensen lid.

Coöperatie Laatste Wil (CLW) ligt onder het vergrootglas nadat een jonge vrouw uit Uden zichzelf met een omstreden zelfmoordpoeder van het leven had beroofd. Onderzoek moet nu uitwijzen of de coöperatie hulp bij zelfdoding aan haar leden geeft door te faciliteren dat zij het dodelijk middel zelf kunnen aanschaffen. Zoiets is strafbaar. Volgens justitie is Laatste Wil daarom een mogelijke criminele organisatie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De perfecte vrije trap? Gewoon een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen
    PREMIUM

    De perfecte vrije trap? Gewoon een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen

    Ruim twee jaar geleden speelde Lars van Geelkerken (26) met zijn huidige club UDI’19 de kwartfinale van de districtbeker tegen EVV. Gesteund door een gunstige wind ging hij op een meter of 35 van het vijandelijke doel achter de bal staan. De arbiter van dienst sommeerde Van Geelkerken vervolgens om het speeltuig nog wat verder naar achteren te leggen, maar dat weerhield hem er niet van om het alsnog van flinke afstand te proberen.

Oss, Uden e.o.