Volledig scherm
De kinderen van de familie Verbakel mochten de openingshandeling verrichten. © Hans van Alebeek/BD

Hoogste punt tuinbouwbedrijf Compliment in Volkel

VOOR-OVENTJE/VOLKEL - Veertien jaar zat tuinbouwbedrijf Compliment van Jolanda Nooijen op 't Voor-Oventje maar de toekomst ligt in de gemeente Uden. Daar aan de Zeelandsedijk in Volkel, dicht bij huis, verrijst de nieuwe bedrijfshal met kantoor. Dinsdag 1 november werd het bereiken van het hoogste punt gevierd met een feestje voor bouwers en eigen personeel, in maart moeten hal en kantoor klaar zijn.

De nieuwe hal, 6.000 vierkante meter groot, wordt het nieuwe logistieke hart van het tuinbouwbedrijf dat Jolanda Nooijen in 2002 begon. Jaarlijks teelt Compliment op zo'n 400 hectare grond in de verre regio groente die rechtstreeks geleverd wordt aan supermarktketens en fastfoodrestaurants. In de zomermaanden wordt ook ijsbergsla geleverd aan Spanje en Italië.

Op termijn komt aan de straatkant van de Zeelandsedijk een nieuwe boerderij te staan die onderdak biedt aan zo'n veertig Poolse werknemers van het bedrijf.

Volledig scherm
De nieuwe hal van tuinbouwbedrijf Compliment staat aan de Zeelandsedijk in Volkel. Vandaag werd het hoogste punt gevierd, in maart moeten kantoor en hal klaar zijn. © Hans van Alebeek/BD

Oss, Uden e.o.