Volledig scherm
De vertegenwoordigers van de verschillende huurdersverenigingen tekenen de petitie tegen verdere huurverhoging. © Peter van Erp/BD

Huurders Noordoost Brabant eisen stop op huurverhoging

UDEN/VEGHEL/OSS - De gezamenlijke huurdersverenigingen in Noordoost-Brabant hebben dinsdagavond een petitie ondertekend waarmee ze een einde willen maken aan de extra huurverhogingen van de laatste jaren. "Het kan zo echt niet langer."

De actie van de huurdersverenigingen vloeit voort uit een onderzoek dat de wooncorporaties zelf hebben laten uitvoeren naar de betaalbaarheid van hun huurhuizen. Uit het onderzoek bleek dat een deel van de huurders de woonlasten nauwelijks nog kan opbrengen. Steeds meer mensen komen in de problemen. "Dat hadden wij de corporaties ook wel kunnen vertellen zonder duur rapport", stelt Hans Wolven namens de gezamenlijke huurdersverenigingen. De huurders gaan nog een stap verder: "De extra huurverhogingen zullen ertoe leiden dat mensen dakloos raken en tegelijkertijd krijgt de corporatie de huizen niet meer verhuurd. De sociale huursector is er straks alleen nog voor de allerarmsten."

Over drie weken verwachten de huurdersverenigingen tijdens een debat met de directeuren een reactie van de corporaties.