Volledig scherm
Zo zou het grote prisma op de rotonde Industrielaan-N264 eruit kunnen zien. © ADA enterprises

Idee? Groot prisma strooit regenboog op rotonde Industrielaan-N264 in Uden

UDEN - Paul Perry is al jaren uit beeld met zijn mislukte kunstproject voor de rotondes op de N264 tussen Uden en Volkel maar zijn Udense collega Anthony Litjes gaat vrolijk door met ideeën strooien. Na zijn 'F-16 in schapenvacht' komt hij nu met het voorstel voor een groot prisma op de rotonde bij de Industrielaan. 

,,Mijn ontwerp heeft nog geen enkele status. Het is een invulling voor die drukke rotonde", legt kunstenaar Anthony Litjes. Voor de rotonde iets verderop deed hij al eerder het voorstel om de F-16 met schapenvachten te bekleden. Als kritische knipoog naar de bekende 'wolf in schaapskleren'. Zijn nieuwe plannetje lijkt minder controversieel al is nog niet helder hoe het zit met de verkeersveiligheid. 

Zichtbare energie 

,,De rotonde aan de Industrielaan is een drukke kruising van werk, wonen en  transport en dus van vele energiestromen", stelt Litjes. Een ideale plek dus om energie te laten zien, zeker nu een paar honderd meter verderop het immense zonnepark verrijst. Kunstenaar Litjes denkt aan een groot driehoekig prisma op pootjes, van glas of perspex, dat het zonlicht breekt in de bekende regenboogkleuren  rood , oranje , geel , groen , blauw , indigo en violet. ,,Zonlicht waarmee je energie kunt opwekken transformeer je op deze manier naar iets totaal nieuws", aldus Litjes.  

Hij moet zijn ontwerp nog opsturen naar de gemeente Uden en de provincie Brabant, eigenaar van de N264. ,,Wat het kost? Geen idee. De eerste vraag moet zijn: kan het en mag het", vindt de kunstenaar. ,,Daarna zien we wel wat de volgende stap wordt."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement