De illegale uitrit naar het tuinbouwbedrijf aan de Zeelandsedijk is afgesloten.
Volledig scherm
De illegale uitrit naar het tuinbouwbedrijf aan de Zeelandsedijk is afgesloten. © Hans van Alebeek

Illegale uitrit Zeelandsedijk Volkel tijdelijk afgesloten

VOLKEL - Het  splinternieuwe tuinbouwbedrijf Compliment bv  aan de Zeelandsedijk in Uden draait al maanden maar de in- en uitrit naar het bedrijf blijft een dingetje. Op last van de gemeente Uden is de aangelegde illegale uitrit naar het bedrijf gesloten en heeft Compliment op eigen kosten iets verderop een tijdelijke toegang neergelegd. 

De gemeente Uden en de Dutch Garden Group, het moederbedrijf van Compliment bv, steggelen al een tijdje over de inrit. Volgens directeur Jolanda Nooijen is de gekozen plek het beste, Uden bestrijdt dat vanwege de verkeersonveiligheid die op de Zeelandsedijk ontstaat. Compliment bv verhuisde vorig jaar van 't Voor-Oventje naar de nieuwe locatie in de gemeente Uden.  

Vergunning 

Het bedrijf heeft met betonblokken, houten bakken en borden de illegale uitrit afgesloten en wijst de vrachtauto's nu op de nieuwe toegang, ietsjes verderop. Compliment bv moet volgens de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen voor de gewenste plek. ,,Aan deze uitrit kan in aangepaste vorm medewerking worden verleend", aldus de gemeente. De tijdelijke uitrit komt te vervallen als Uden en de Dutch Garden Group hun geschil hebben opgelost. 

Vrachtauto's rijden nu over de tijdelijk aangelegde inrit.
Volledig scherm
Vrachtauto's rijden nu over de tijdelijk aangelegde inrit. © Hans van Alebeek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.