Volledig scherm
Jessi Wijdeven.

Jessi is onklopbaar op de jetski

UDEN - Jessi Wijdeven (24) uit Uden is oppermachtig op de jetski. Ze werd dit jaar Europees kampioen freestyle jetskiën en winnaar van de Europese Tour. In haar klasse, de 900cc, versloeg ze het hele seizoen, waar ze ook kwam, een veld met allemaal mannen.

Aparte wedstrijden voor vrouwen zijn er namelijk niet. ,,Dat ze van me verliezen vinden de mannen niet altijd leuk. Ze hebben respect voor me, maar aan kleine opmerkingen merk ik dat het sommigen wel dwars zit. Van de vriendin van één de rijders hoorde ik haar vriend een dag lang chagrijnig op zijn kamer heeft gezeten omdat hij van een meisje had verloren.”

900cc

De 900cc wordt gezien als de op één na hoogste klasse. In de hoogste klasse, de 1200 cc, waarin Wijdevens vriend Tim Verheij derde van Europa werd, doen geen vrouwen mee. Ook buiten de Europese Tour zijn er op dit moment geen vrouwen die in de buurt komen van het niveau van Wijdeven. ,,Ja, inderdaad. Ik ben dus eigenlijk de beste vrouw ter wereld in deze sport. Dat klink wel gek, hè.”

Onklopbaar

Ze was dit seizoen onklopbaar en overweegt nu een overstap naar de hoogste klasse. En dat terwijl ze de sport eigenlijk pas drie jaar serieus doet. ,,Toen ik Tim leerde kennen had hij net een jetski gekocht. Tot die tijd deed ik veel aan snowboarden, maar ik wilde dit ook wel eens proberen. Ik vond het meteen waanzinnig. We zijn toen allebei op recreatief niveau aan wedstrijden mee gaan doen. Dat viel eerst tegen, maar voor ons is dat alleen maar een stimulans. Al snel werd het steeds serieuzer.”

Oss, Uden e.o.