Volledig scherm
Gijs van Heeswijk, midden, kwam woensdag met Jong Uden als grootste partij uit de bus. Zijn partij leidt de coalitie-onderhandelingen. © Van Assendelft

Jong Uden wijst twee informateurs aan, insteek is 'brede Udense coalitie'

UDEN - Jong Uden, winnaar bij de verkiezingen in Uden, heeft twee informateurs aangewezen om te onderzoeken welke coalitie er gesmeed kan worden. Zaterdag zijn de eerste gesprekken.

 De twee informateurs zijn Remco Koenen en Geert Donkers, twee leden van Jong Uden die in de beginjaren voor de partij in de gemeenteraad hebben gezeten. ,,Zaterdag gaan ze aan de slag", zegt lijsttrekker Gijs van Heeswijk. Voor alle negen partijen hebben de informateurs zaterdag een halfuurtje ingeruimd. 

,,In die tijd kunnen ze aangeven hoe zij de uitslag van de verkiezingen zien en waar de kansen en mogelijkheden liggen wat betreft samenwerking met ons", zegt Van Heeswijk. Wat hem betreft komen meteen ook mogelijke pijnpunten op tafel. ,,Het kan maar vast helder zijn."

Van Heeswijk heeft een duidelijke voorkeur voor een 'brede Udense coalitie'. Volgens hem doet die het meest recht aan de uitslag van woensdag waarbij Uden massaal voor lokale partijen koos. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement