Volledig scherm
Vier van de zeven onderscheiden Udense vrijwilligers, samen met wethouder Gerrit Overmans en burgemeester Henk Hellegers. Vlnr Joris Knoop, Wout te Pas, Sara Mickers en Stephan Römer. © Hans van Alebeek/BD

Jonge Udense vrijwilligers krijgen dikke duim

UDEN - Met een beeldje van een dikke duim en een kleine cheque heeft Uden donderdagmiddag zeven jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet. Drie van hen waren verhinderd, de rest werd op het gemeentehuis ontvangen door wethouder Gerrit Overmans en burgemeester Henk Hellegers. Zij benadrukten het grote belang van de jonge vrijwilligers en spraken de hoop uit dat ze nog lang doorgaan met hun werk.

Stichting Compass was dit jaar goed vertegenwoordigd met maar liefst vier jonge 'superkrachten': Joris Knoop, Wout te Pas, Sara Mickers en Raymen Görter (verhinderd) die vele uren draaien voor De Pul, het meidenwerk of het MC. Ook Stephan Römer is actief binnen Compass maar hij werd vooral geprezen voor zijn vele werk voor scouting Jeanne d’Arc. Teun van den Elzen en Luuk van der Pol tot slot zetten zich in voor de jongerenraad Odiliapeel. Ook zij waren helaas verhinderd voor het bescheiden feestje op het gemeentehuis.,,Maar jullie zijn allemaal van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente als de volwassen vrijwilligers in het zonnetje worden gezet', zei Overmans.

Oss, Uden e.o.