Volledig scherm
PREMIUM
Markant Uden wilde graag 50.000 euro om volksculturele activiteiten betaalbaar te houden. De gemeente houdt vast aan de overeenkomst uit 2011 waarin de korting van deze subsidie is vastgelegd. © Hans van Alebeek

Kan de kerkklok in Uden 's nachts misschien uit?

UDEN - Het is net als bij verlanglijstjes met Sinterklaas: vragen mag, maar je krijgt nooit alles. Zo ook bij de gemeente Uden die tachtig wensen en verzoekjes van burgers en clubs ontving en een eerste schifting heeft gemaakt. Markant niet, MRK wel. 

Het worden er elk jaar meer. Sinds Uden de burgers, clubs en instellingen nadrukkelijk oproept om mee te denken over de begroting voor het komend jaar,  regent het wensen, mailtjes en verzoekjes. Dit jaar zo'n tachtig stuks, rijp en groen door elkaar. Zoals bijvoorbeeld die Udenaar die 's nachts veel last heeft van de kerkklokken en vraagt of die misschien niet 'uit' kunnen. Met een schakelklok van zo'n 740 euro is het probleem opgelost, aldus de indiener.  

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.