Volledig scherm
© ANP XTRA

Kans op glasvezel in buitengebied Uden groeit plotseling

UDEN - De laatste huishoudens in het buitengebied van Uden worden misschien toch nog aangesloten op glasvezel. Binnen de Udense politiek lijkt voorzichtig een meerderheid te ontstaan voor die wens van circa 170 gezinnen die nu nog helemaal niks hebben: geen kabel én geen 4G-netwerk.

De kogel is nog niet door de kerk maar er tekent zich wel een omslag af binnen de Udense politiek. Tot dusver voelde een meerderheid in de raad er niets voor om het buitengebied op glasvezel aan te sluiten. De wens stond weliswaar zwart op wit in het coalitieprogramma maar alle overleg en onderzoek leverden niets op. Onhaalbaar en veel te duur, was afgelopen jaren steevast de conclusie van de gemeente.

Verkiezingen 

Met de verkiezingen van 21 maart in aantocht is er ineens sprake van een omslag. Die komt voor een belangrijk deel op het conto van Marc Isphording, bekend van Theaterspoor, bewoner van het buitengebied en al jaren verstoken van snel internet. Vorige week sprak hij opnieuw de Udense politiek toe en die bleken in meerderheid ineens wel gevoelig voor zijn betoog. Op 22 februari moet duidelijk worden of CDA, Jong Uden, Gewoon Uden en SP daarvoor een passende motie kunnen opstellen. 

Oss, Uden e.o.