Volledig scherm
Zo komt de kantine bij de nieuwe sporthal van het Udens College er ongeveer uit te zien. © Gemeente Uden

Kantine bij sporthal Udens College kost half miljoen extra

UDEN - De gemeente Uden trekt op de valreep een half miljoen euro extra uit voor een fatsoenlijke kantine bij de nieuwe sporthal van het Udens College. Pas een maand geleden ontdekte de gemeente dat de publieksvoorziening onder de maat was.

Met het extra krediet van een half miljoen repareert Uden de fout in de nieuwbouw waar al jaren over gesproken wordt. In januari 2018 begint het Udens College met de bouw van de nieuwe school waar de nieuwe sporthal in opgenomen is. Eerder stelde Uden daar al 2,2 miljoen euro voor beschikbaar, later nog eens aangevuld met 200.000 euro om de te kleine hal wat hoger en groter te maken.

Mager 

Over een zogeheten publieksvoorziening is in de voorbereiding ook gesproken maar door de gemeente klaarblijkelijk niet goed opgelet. De gemeente ontdekte dat de voorziening wel erg 'mager' was toen het UC begin november de bouwvergunning aanvroeg. 

Met het extra krediet van in totaal 502.000 euro kan die omissie worden rechtgezet en ontstaat een fatsoenlijke publieksvoorziening voor zo'n 150 personen, met een bar en toiletten. In totaal kost de nieuwe sporthal straks bijna drie miljoen euro. 

De gemeenteraad wordt gevraagd om op 21 december het benodigde extra half miljoen beschikbaar te stellen. Donderdag wordt het onderwerp eerst besproken in de commissie samenleving en bestuur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement