Volledig scherm
Er is niet veel meer over van de kermisattractie. © Politie

Kermisattractie Encounter Uden in brand gestoken, eigenaar doet aangifte

UDEN - De Duitse eigenaar van de attractie, Karl Häsler, is vrijdagochtend in Uden aangekomen. Hij gaat eerst aangifte doen bij de politie en geeft mogelijk later op de dag een toelichting op de brand die zijn attractie heeft verwoest.

Vier van zijn vrachtwagens, gestald op de Boekelsedijk in Uden, vlogen in de nacht van donderdag op vrijdag in brand. Volgens de politie is er sprake van brandstichting. Het ging immers om meerdere brandhaarden en in de buurt werden drie flessen en een jerrycan met brandbare vloeistof gevonden.

De Udense kermis gaat vrijdag 13 juli van start. Encounter moest een van de topattracties worden. Helemaal nadat eerder de geplande komst van de 80 meter hoge uitkijktoren View Tower niet doorging omdat de attractie was verkocht aan een Italiaanse exploitant.

De Udense kermismeester Pascal Donkers noemde Encounter bij de presentatie van de tiendaagse kermis een 'spannende show van Walt Disney-achtige kwaliteit'. De multimedia-show waarin aliens een hoofdrol spelen, stond eerder al op de kermis in Tilburg en is gebaseerd op een oude attractie in een van de Amerikaanse parken van Disney.

Volledig scherm
De Encounter stond eerder op de kermis in Uden.

De opbouw van de kermis in Uden start maandag 9 juli, direct na afloop van de warenmarkt. Rond die tijd arriveren dan ook altijd de eerste kermisexploitanten in het Udense sportpark waar ze hun caravans en woontrailers een paar weken mogen neerzetten. Vooruitlopend daarop had de eigenaar van de attractie de trailers donderdag al aan de Boekelsedijk neergezet, in de buurt van het sportpark. 

Volledig scherm
Vrachtwagens in brand © Addy Smits
Volledig scherm
De trailers van de attractie Encounter stonden donderdag al aan de Boekelsdeijk bij het sportpark in Uden. © Paula van Hout