Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Kinderlokker via PlayStation actief: jongens (8) uit Dommelen en Uden misbruikt

DOMMELEN - Een 34-jarige man die in Dommelen een jongetje van acht meelokte en misbruikte, blijkt eerder ook in Uden seksueel contact met een achtjarige jongen te hebben gehad.

Met een jongetje uit Uden legde hij contact via de PlayStation, zijn slachtoffer in Dommelen lokte hij mee met het smoesje dat in het park bij het Cornelisdal emoji-poppetjes te vinden zouden zijn. Officier van justitie Wineke Wichern had het woensdag op de rechtszitting in Den Bosch over 'een man die ongelooflijk veel tijd en energie heeft gestoken in het lokken van kinderen om zijn seksuele behoeften te bevredigen.' Ze eiste vier jaar celstraf plus tbs voor het misbruik en bezit van kinderporno.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.