Volledig scherm
Knarrenhof Uden had zijn oog laten vallen op deze vrijkomende plek aan de Leeuweriksweg. De club is nu met ruzie uit elkaar gevallen. © Van Assendelft Fotografie

Knarrenhof Uden spat met ruzie uit elkaar

UDEN - Knarrenhof Uden, de club die ijvert voor een woonvoorziening voor ouderen, is met ruzie uit elkaar gespat. Vijf van de zes bestuursleden zijn opgestapt uit onvrede over voorzitter Ines Hoyng en de koers die werd gevoerd. Wat de gevolgen zijn, is nog niet bekend.

Knarrenhof Uden was ongeveer een halfjaar actief. Namens zo'n 300 mensen in Uden ijvert de club voor meer toekomstbestendige woningen voor ouderen. Over de manier waarop dat doel bereikt moest worden, ontstonden binnen het zeskoppige bestuur steeds grotere meningsverschillen. 

Eigenwijs 

Vooral met voorzitter Ines Hoyng botste het doorlopend, aldus ex-secretaris Martin Vissers. ,,Ieder is zoals 'ie is maar dit ging zo niet langer", zegt hij. Hij verwijt Hoyng onder andere 'slecht luisteren', 'eigenwijsheid' en 'het niet nakomen van afspraken'.

Volgens hem was Knarrenhof ook veel te veel gericht op die ene vrijkomende plek aan de Leeuweriksweg waar nu nog het politiebureau en de brandweerkazerne staan. ,,Terwijl wij al al lang wisten dat dit heel erg moeilijk zou worden en het ook heel lang gaat duren. Bovendien wordt dat een van de duurste stukken grond van Uden", aldus Vissers die ook andere locaties in Uden wil onderzoeken. De opgestapte bestuursleden beraden zich nu op de toekomst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement