Volledig scherm
Ab Vink.

Kruisheer Ab Vink (91) overleden

UDEN - Kruisheer Ab Vink is afgelopen vrijdag op 91-jarige leeftijd overleden. Vink was in Uden vooral bekend vanwege zijn vele muzikale activiteiten.

Zo gaf hij muziekles op het College van het Heilig Kruis, de St. Aloysiusmavo en de muziekschool. Ook was hij lange tijd organist in de Pauluskerk en leidde hij diverse koren zoals de Lorelei uit Zeeland, het koor van de Pauluskerk en het KPJ-koor in de Kruisherenkapel.

Voor de orde was Ab Vink, geboren in Rotterdam, vooral actief op bouwkundig gebied. Hij werkte mee aan diverse bouwprojecten in heel Europa. Op een van die bouwkampen leerde hij Ria Portengen kennen die hem verzorgde vanaf het moment dat hij buiten het klooster in Uden ging wonen. Met haar zamelde hij ook jarenlang kleding in voor Portugal. Als voorganger was Ab Vink vaak bij de zusters van Mariaheide en in de kapel van ziekenhuis Bernhoven te vinden.

Vanwege zijn vele verdiensten werd Ab Vink koninklijk onderscheiden. Het is nog niet bekend wanneer de afscheidsviering voor de overleden Kruisheer is.

  1. Chemieconcern moet financieel bloeden van Udense beddenverkopers, BASF biedt excuses aan

    Chemieconcern moet financieel bloeden van Udense bed­den­ver­ko­pers, BASF zegt sorry

    UDEN – Het Duitse chemieconcern BASF heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan tientallen leveranciers en klanten nadat er vorige week onrust was ontstaan over gif in (verkochte) matrassen. BASF gaat de komende dagen om tafel met de gedupeerde leveranciers en schuimproducenten en is ‘ten volste bereid’ om tot een oplossing te komen. ,,We vinden het bijzonder vervelend wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder aan het Brabants Dagblad weten.

Oss, Uden e.o.