Volledig scherm
Wethouder Matthie van Merwerode heeft met de kinderen het nieuwe logo van Kunst & Co onthuld. Rechts achter het scherm directeur Janneke van Summeren. © Hans van Alebeek/BD

Kunst & Co is de nieuwe marktplaats voor heel cultureel Uden

UDEN - Kunst & Co is de nieuwe naam van Stichting C en het Mondriaanhuis Uden, die twee maanden geleden samen zijn gegaan. In het bijzijn van veel mensen uit het Udense culturele veld werd de naam woensdagmiddag feestelijk onthuld. De nieuwe club moet uitgroeien tot de culturele marktplaats voor heel Uden.

Het nieuwe logo werd onthuld door twee muziekleerlingen en wethouder Matthie van Merwerode. Het logo komt ook zo snel mogelijk aan de gevel van het pand aan het Mondriaanplein, waar nu nog de oude naam Mondriaanhuis prijkt.

De 'co' in de nieuwe naam staat voor de brede samenwerking die Kunst & Co voorstaat, aldus directeur Janneke van Summeren.

Subsidie
Wethouder Van Merwerode meldde verder dat de subsidie voor nieuwe club voor de komende vier jaar gegarandeerd is. Wel is er een kleine financiële prikkel ingebouwd om nieuwe culturele projecten op te starten en daarvoor elders ook geld los te peuteren.

Oss, Uden e.o.