Volledig scherm
Jansen bij het megakunstwerk over vluchtelingen dat hij de afgelopen maanden heeft gemaakt. Vanaf 20 februari te zien in het Kunstation. © Van Assendelft

Kunstenaar Ton Jansen uit Uden pakt uit met megapamflet in potlood

UDEN - Ton Jansen (73) uit Uden zag de stroom vluchtelingen, het verdriet en alle ellende en wist dat hij daar als kunstenaar iets mee moest doen. Toevallig had hij net een grote rol papier van 10 bij 1,5 meter gekocht.

Hij begon voorzichtig te tekenen, streepje voor streepje met een dun potlood, en hield pas op, 172 uur later en zes potloden armer, toen de rol helemaal vol was.

Het indrukwekkende eindresultaat is van 20 februari tot en met 20 maart te zien in het Kunstation, de expositieruimte aan de Prior van Milstraat. Het werk is onderdeel van een grotere expositie rondom de markante Udense kunstenaar. De tentoonstelling is open van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.