Volledig scherm
Het eerste elftal van Fc de Rakt luistert naar voorzitter Jan van den Elzen en wethouder Ingrid Verkuijlen (let op de pumps) bij de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld. © Hans van Alebeek

'Lichtpuntje' opent kunstgrasveld FC de Rakt: 'Tijdelijke lampen mogen niet'

UDEN - FC de Rakt heeft zijn nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Voor de beker speelden zaterdagmiddag  FC de Rakt 1 tegen UDI '19 2 op het nieuwe veld. UDI'19 won met 1-0.  

Vlak daarvoor had sportwethouder Ingrid Verkuijlen het veld officieel geopend door met een ouderwetse grasmaaier een jubileumbord van 50 jaar De Rakt om te rijden. 

Wethouder Ingrid Verkuijlen was vroeger jarenlang actief voor de club die dit weekeinde het 50-jarig bestaan viert.  Met voorzitter Jan van den Elzen was ze heel trots op de aanwinst voor De Rakt. Speciaal voor de gelegenheid droeg ze pumps en haar nagels in de blauwe clubkleuren. ,,Graag had ik er nog een cadeautje bij gedaan", zei ze, indirect doelend op de veldverlichting die de gemeente vergeten is te regelen. ,,Dan ben ik het lichtpuntje maar." 

Excuses 

Desgevraagd verklaarde ze na afloop dat de verlichting op zijn vroegst pas in het voorjaar van 2019 aangelegd kan worden. ,,Het akoestisch onderzoek en de lichtmeting zijn uitgevoerd", zegt ze. ,,Dan wordt het zeker maart, april voordat het licht aangelegd kan worden. Het is stom dat het zo gelopen is, daarvoor heb ik De Rakt ook al onze excuses aangeboden."

Volgens de wethouder is het niet mogelijk om met tijdelijke noodvoorzieningen de voetbalclub uit de brand te helpen. ,,Daar zou je dan een evenementenvergunning voor moeten aanvragen maar die is maar vijf dagen geldig", zegt ze. Bovendien vindt ze het niet verstandig om noodlampen in te zetten. ,,Als er dan bezwaren uit de buurt komen, kan dat alleen maar nadelig uitpakken voor de officiële procedure", vindt de wethouder. 

Duimen draaien 

In de wandelgangen van De Rakt viel echter al te beluisteren dat de club al druk doende is met een noodoplossing zodat het kunstgrasveld in de wintermaanden toch optimaal gebruikt kan worden. Bezwaren uit de buurt worden niet verwacht. ,,Ik zeg niks", zegt voorzitter Jan van den Elzen. Maar hij maakt wel duidelijk dat maanden duimen draaien geen optie is voor De Rakt. 

Volledig scherm
Bij het clubhuis van De Rakt is vanwege het jubileum een tijdelijk 'museum' ingericht over de 50-jarige historie. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Een van de pronkstukken: de laatste schoen van clubicoon Toontje Verkuijlen. © Hans van Alebeek
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.