Volledig scherm
De Lidl aan de St. Jansstraat in Uden. © Google Streetview

Lidl 'heroverweegt toekomst in Uden'

UDEN – Het hoofdkantoor van de Duitse supermarktketen Lidl is zwaar ontevreden over de situatie in Uden. Dat meldt Christine Braun namens het bedrijf.

De supermarkt heeft een plan voor nieuwbouw op de plek van de oude Pius X-kerk, maar de gemeente Uden wil dat niet. Lidl breidt daarom uit aan de St. Janstraat in Uden. Maar volgens Braun is dat niet genoeg voor de toekomst. Daarin past alleen een supermarkt van minstens 2.500 vierkante meter.

Onderbouwing
Braun: "We voelen ons in ons hemd gezet. Wij hebben een plan met een goede onderbouwing voor de plek Pius X-kerk. Onderzoek heeft uitgewezen dat een vestiging van Lidl daar, mensen aan Uden bindt, oftewel de toestroom van klanten verstrekt. Wij zijn enorm teleurgesteld in de gemeente dat dit plan is afgewezen."

Heroverwegen
Wethouder Thijs Vonk: "We hebben in Uden supermarkten verdeeld over noord, oost, zuid en centrum. Ons belang is om de structuur niet te verstoren. We kunnen voor Lidl geen uitzondering maken, maar bieden wel locaties aan de Kastanjeweg en de Violierstraat." Maar Lidl vindt het aanbod van Uden niet geschikt: "De Kastanjeweg-Violierstraat zien wij als één locatie. Wij zijn nu genoodzaakt om onze toekomst in Uden te heroverwegen en dat is iets wat we uiteraard liever niet willen."