Volledig scherm
Lolly's moeten pratend concertpubliek de mond snoeren. © Flickr

Lolly's moeten pratend publiek in De Pul de mond snoeren

UDEN - Poppodia hebben een nieuw wapen in de strijd tegen pratend publiek gevonden. Lolly's moeten ervoor zorgen dat praatgrage muziekliefhebbers wat stiller zijn tijdens een concert.

De snoepjes, omgedoopt tot lul-niet-lolly's, komen op zichtbare plaatsen in het poppodium. Wie het gepraat van een andere concertganger beu is, kan hem of haar een lolly geven, om op een subtiele manier duidelijk te maken dat het wel wat stiller mag.

In totaal 22 poppodia doen eraan mee, waaronder dus De Pul in Uden, 013 in Tilburg, de Effenaar in Eindhoven, Doornroosje in Nijmegen en Het Paard van Troje in Den Haag. Bas de Wit van het Paard is de initiatiefnemer van de lul-niet-lolly's.

Quote

Niet de bedoeling om mensen het zwijgen op te leggen

Gijs de Louw, De Pul

,,Natuurlijk mag er gepraat worden,” vertelt directeur Gijs de Louw van De Pul, “het is niet de bedoeling om mensen het zwijgen op te leggen. Maar in sommige gevallen kan voortdurend geklets als hinderlijk worden ervaren. In de meeste gevallen zal een luide prater niet eens doorhebben dat het overlast geeft en is een kleine attendering voldoende. Met de Lul-Niet-Lollie hopen wij, op leuke wijze, een soort sociale filter op de concertvloer te bewerkstelligen.”

Tijdens het optreden van de Amerikaanse Mark Lanegan Band op zaterdag 14 juli zal de lolly voor het eerst gratis te verkrijgen zijn aan de bar.