Volledig scherm
PREMIUM
Door de mens gemaakte open plekken in het bos groeien al snel weer dicht zonder dat de beoogde variatie is bereikt. © Nico Ettema

Maashorst heeft meer aan rust dan aan 300.000 nieuwe bomen struiken

UDEN - Het klinkt prachtig: 300.000 nieuwe bomen en struiken voor natuurgebied De Maashorst. Maar het is een slecht plan, dus niet doen, zegt Nico Ettema namens de natuurclubs in de omliggende vier gemeenten. 

Nico Ettema wreef zijn ogen nog eens uit toen hij maandag het Brabants Dagblad open sloeg. 'Miljoenen extra bomen voor Brabant', las hij in zijn krant. Voor De Maashorst gaat het om zo'n 300.000 bomen en struiken. De provincie wil er, met geld van de EU, miljoenen euro's in steken. De nieuwe aanplant moet de bodemstructuur verbeteren zodat het water beter vastgehouden wordt. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.