Volledig scherm
Op de website legt de Maashorst School de visie en missie uit. © Maashorst School

Maashorst School klein van start bij Blauwrijk in Uden

UDEN – De particuliere Maashorst School gaat eind deze maand van start op landgoed Blauwrijk in Uden. Daar gaat de school een halfjaar tot een jaar draaien, terwijl de initiatiefnemers verder kijken naar een definitieve locatie. Op de tijdelijke stek in Uden is plek voor maximaal tien kinderen.

Op de Maashorst School leren kinderen zo natuurlijk mogelijk en in hun eigen tempo. Met Blauwrijk vinden de vier oprichters van de school voorlopig wat ze willen: een locatie midden in de natuur van de Maashorst. De basisschool draait vanaf maandag 28 augustus dagelijks van 08.30 tot 14.00 uur. Omdat de Maashorst School geen financiële steun krijgt van de overheid, moeten ouders een maandelijkse bijdrage betalen van 75 euro. Tot nu toe zijn er vijf aanmeldingen.

Initiatiefnemer Helma van de Rakt zegt in gesprek te zijn over een definitieve locatie voor de school. Welke dat is, kan ze nog niet zeggen. Enkel dat het pand nu nog ‘wonen’ als bestemming heeft. Om er een school te vestigen, moet dat gewijzigd worden naar een maatschappelijke functie. Eerder hadden de initiatiefnemers landgoed Nabbegat in Zeeland op het oog, maar die optie viel twee maanden geleden weg.

Op de definitieve locatie moet plaats zijn voor zo’n honderd scholieren. Dat aantal moet, in combinatie met inkomsten van de buitenschoolse opvang en maatwerk, genoeg zijn voor de Maashorst School om rond te komen. 

Volledig scherm
De poort van landgoed Blauwrijk in Uden. © Maashorst School

Oss, Uden e.o.