Volledig scherm
Marc's bar BQ zit aan de Sint-Janstraat in Uden. Vanaf juli ook in Nijmegen. © Hans van Alebeek/BD

Marc's Bar BQ Uden breidt uit naar Nijmegen

UDEN - De populaire eettent Marc's Bar BQ uit Uden breidt uit naar Nijmegen. Eigenaar Lars Pieters hoopt met compagnon Jeffrey Simons volgende maand, liefst nog voor de Vierdaagsefeesten, aan de Berg en Dalseweg 222 zijn tweede zaak te openen. De twee dromen al over meer. "Want in elke stad is toch plaats voor een Marc's Bar BQ?"

Marc Pieters, de vader van Lars, begon op 23 februari 1973 met Marc's Bar BQ. Vooral onder de vele Amerikanen in Uden die op de vliegbasis werkten, was de combinatie van bar en lekker vlees van de grill populair. Dertien jaar geleden nam Lars met zijn partner Tamara Palmer de zaak over. Vier jaar geleden was hij al bezig met een zaak in Sint-Oedenrode. Die ketste door allerlei trubbels af. "Gelukkig", aldus Lars, "daar hebben we veel van geleerd."

De nieuwe zaak in Nijmegen zal in opzet en aankleding zo veel mogelijk lijken op de typische eettent aan de Sint-Janstraat.

Volledig scherm
Lars Pieters en zijn compagnon Jeffrey Simons beginnen een tweede Marc's Bar BQ in Nijmegen. "Daar zitten de meeste gasten van buiten Uden", aldus de twee. © Van Assendelft Fotografie

Oss, Uden e.o.