Volledig scherm
D'n Hof van de Toekomst doet ook mee aan de manifestatie Udense Kracht op zondag 7 oktober in Markant. © HVT

Markant Uden vol met 'Udense Kracht'

UDEN - Ruim 35 Udense clubs en organisaties vullen zondag 7 oktober theater Markant tijdens de manifestatie 'Udense Kracht'. Vooral bedoeld om de inwoners te laten zien wat er zoal aan bijzondere burgerinitiatieven is en hoe die elkaar misschien kunnen helpen. 

Initiatiefneemster Chantal Schoen is blij met de vele vrijwilligers die zich in Markant presenteren. ,,Er gebeurt zo ongelooflijk veel in Uden. Het is mooi om dat op deze manier bij elkaar te brengen", zegt ze. Bijkomend voordeel is dat clubs op deze middag misschien ook vers bloed kunnen aantrekken.   

Kraam 

Het programma in Markant Uden bestaat uit twee delen. In de evenementenzaal hebben ruim 35 clubs en organisaties een informatiekraam gekregen. Bij de deelnemers zitten onder andere d'n Hof van Uden, UdenEnergiek, Kunst&Co en de werkgroep Struikelstenen Uden. Deze informatiemarkt duurt van 13.30 tot 18.00 uur.  

In de foyer wordt verder van 13.00 tot 14.30 uur door de groep Udenaar de Toekomst gesproken over allerlei thema's waar burgers over kunnen meedenken. Udense Kracht wordt om 12.45 uur afgetrapt met een optreden van het koor Karakter.