Volledig scherm
PREMIUM
Theater Markant Uden. © Hans van Alebeek

Markant wil meer geld in belang van Udense clubs en amateurs

UDEN - Theater Markant Uden wil vasthouden aan de ooit afgesproken subsidie van 100.000 euro voor zogeheten volkscultuur. De gemeente wil dat bedrag halveren maar dat gaat volgens het theater ten koste van alle Udense amateurclubs, scholen en instellingen die nu gebruik maken van het theater. 

Directeur Jan Wouda van Markant Uden hield donderdagavond in de commissie samenleving en bestuur een hartstochtelijk pleidooi om het theater niet te korten zoals in 2011 is afgesproken. Toen werd bepaald dat het theater vijf jaar lang 100.000 euro zou krijgen voor zogeheten volksculturele activiteiten zoals voorstellingen van amateurclubs, de harmonie en schoolmusicals. Voor dat geld zou Markant tot 2019 minstens vijftig van die voorstellingen per jaar moeten brengen. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.