Volledig scherm
Deze weg wordt versmald zodat de horeca-zaken rechts hun terras met drie meter kunnen verbreden. De terrasuitbreiding rondom de Udense Markt moet volgend voorjaar klaar zijn. © Hans van Alebeek/BD

Markt Uden wordt een nog groter terras

UDEN - De Udense Markt verandert vanaf volgend voorjaar in een nog groter terras. Van de gemeente mogen alle horeca-ondernemers rondom de Markt hun terras met ruim drie meter verbreden. Dus niet alleen Ons Caffeej en 't Stulpke maar ook de bedrijven aan de noordkant, van De Baron tot aan theater Markant Uden.

Uden heeft met alle betrokken partijen maandenlang onderhandeld. Een tevreden wethouder Thijs Vonk kon dinsdag melden dat de kogel door de kerk is en Uden nog meer terras krijgt dan het al heeft.

De doorgaande weg voor Ons Caffeej en 't Stulpke verdwijnt, die aan de noordkant wordt versmald. Daar worden auto's beperkt toegestaan. Het beweegbare paaltje ter hoogte van Markant blijft. Autoverkeer kan straks alleen tijdens afgemeten tijdsblokken van daaruit in één richting in de richting van het V&D-pand rijden.

Oss, Uden e.o.