Volledig scherm
De huurders van Germenzeel zijn blij met de zonnepanelen die Area op hun huizen heeft gelegd maar zijn fel gekant tegen de geplande huurverhoging. © Paula van Hout

'Massaal protest' Germenzeel Uden zijn 15 e-mails van ontevreden huurders

UDEN - Bij de bewonersraad Area zijn tot dusver vijftien e-mails binnengekomen van ontevreden huurders uit de Udense wijk Germenzeel. Begin deze week sprak woordvoerder Robert Nahon van een 'massaal protest' tegen de woningcorporatie. 

De Udense wijk Germenzeel telt zo'n honderd huurders. Een deel daarvan, onder aanvoering van Robert Nahon, is fel gekant tegen de geplande huurverhoging die woningcorporatie Area wil doorvoeren. 

Aangifte 

Maandag hebben de huurders vergaderd en afgesproken dat ze de bewonersraad gaan bestoken met mailtjes. Daarin vragen de huurders om een huurverlaging tot 500 euro per maand en inzage in de besteding van de huurinkomsten door Area.Tot nu toe zijn dat vijftien mailtjes. De bewonersraad Area wil eerst de reacties van de huurders afwachten voordat het bestuur met een reactie komt. 

Robert Nahon heeft bij de politie ook aangifte gedaan van een 'geweldsmisdrijf' tijdens de laatste ledenvergadering van Area waar hem het spreken onmogelijk werd gemaakt door enkele leden van de bewonersraad. ,,We wachten eerst de reactie van het openbaar ministerie af voordat we op die aangifte reageren", zegt woordvoerder Koos Michilsen van de bewonersraad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement