Op grote vellen mochten de bezoekers hun wensen en suggesties voor de nieuwe Marktstraat achterlaten. De opkomst was matig.
Volledig scherm
Op grote vellen mochten de bezoekers hun wensen en suggesties voor de nieuwe Marktstraat achterlaten. De opkomst was matig. © Hans van Alebeek

Matige opkomst bij inspraakavond over nieuwe Marktstraat Uden

UDEN - Heel Uden heeft een mening over de Marktstraat, of er wel of geen fietsers mogen rijden en de lindebomen maar slechts een handjevol volk kwam donderdagavond naar het gemeentehuis om dat ook te melden. Nog geen veertig mensen deden suggesties voor het ontwerp dat medio april 2019 klaar moet zijn. 

Vooraf maakte Harry Bouquet van de gemeente duidelijk dat alle wensen en ideeën welkom zijn maar dat Uden wel een paar voorwaarden heeft. Bijvoorbeeld dat de Marktstraat autovrij wordt, met uitzondering van vrachtauto's die de winkels moeten bevoorraden, fietsers welkom blijven en de omstreden lindebomen 'bij voorkeur' blijven staan. 

En niet onbelangrijk voor de winkeliers: het werk wordt zo ingericht dat de straat niet in november of december open ligt. Een speciale klankbordgroep waar horeca en ondernemers zwaar in zijn vertegenwoordigd, gaat het project Marktstraat vanaf nu begeleiden. 

Aansluitend mochten de bezoekers met plakvelletjes hun wensen en plannen op grote vellen papier achterlaten. Daarop suggesties zoals bewaakte fietsenstallingen in leegstaande winkels, meer wintergroen en een gracht door de straat. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.