Volledig scherm
Max (84) en Dora Strick (85) uit Uden zijn zestig jaar getrouwd. © Paula van Hout/BD

Max en Dora Strick uit Uden zestig jaar getrouwd

UDEN - Max (84) en Dora Strick (85) uit Uden waren dinsdag zestig jaar getrouwd. Dora: ,,Voor de wet. Op 15 januari vieren we pas feest. Toen trouwden we voor het ‘bed’, voor de kerk dus. Dat ging toen zo. Onze vaders zouden ons op straat gezet hebben, als we ons als goede katholieken niet aan die regel hadden gehouden.”

Max en Dora Strick, ze zijn een bekend koppel in Uden. Kinderen hebben ze niet, maar wel een hechte band met hun familie en de buurt. Hij was een schilderszoon en zij een boerendochter uit Volkel, die geen zin had om op de boerderij te werken. Daarom begon ze als winkelmeisje bij schilder Van den Krommenacker in Uden. Zo ontmoette ze Max.

Samen hadden ze aan de Julianastraat in Uden 25 jaar lang een schilders- en behangwinkel. Dora verkocht in een hoek van de winkel handwerkartikelen en kralen. Max speelde zestig jaar bij de harmonie en maakt nu nog muziek in het seniorenorkest. Dora brengt uren door achter de computer. Burgemeester Henk Hellegers bracht het stil dinsdag een bezoekje, vanwege het jubileum.

Oss, Uden e.o.