Volledig scherm
Medewerkers van Carrousel Groen werken ook in de houtwerkplaats in zorgcentrum De Nieuwe Hoeve te Schaijk © Jeroen Appels/Van Assendelft

Medewerkers Carrousel Groen gaan aan de slag op kinderboerderij Uden

UDEN - BrabantZorg Carrousel Groen en de Kinderboerderij in Uden werken sinds deze maand samen. Bij Carrousel Groen, onderdeel van BrabantZorg en gevestigd bij de Nieuwe Hoeven in Schaijk, hebben mensen die elders vastliepen en vaak lang thuis zaten een zinvolle dagbesteding. 

Ze werken bijvoorbeeld in de timmerwerkplaats, de catering, het kledingherstel of in het groen. Door de samenwerking met de kinderboerderij gaan medewerkers van Carrousel Groen nu ook op de Udense kinderboerderij aan de slag. 

Carrousel Groen is twee jaar geleden gestart als plaats waar mensen met een ondersteuningsvraag een zinvolle daginvulling kunnen hebben. Door te kijken naar talent en mogelijkheden, kan iedereen op eigen niveau meedoen in de samenleving. Het voornemen om vanuit dit concept in Uden initiatieven op te starten, bestond al langer. 

Naast de medewerkers van Carrousel Groen, blijven ook de vrijwilligers van de Kinderboerderij werkzaamheden op de Kinderboerderij verrichten.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.