Volledig scherm
© Annelieke van der Linden

Meer dan 3000 euro voor Spieren voor Spieren bij Wintertijd Challenge bij De Keien Atletiek Uden

UDEN - Een aantal maanden geleden nam Harold Verkuijlen het initiatief een Wintertijd Challenge bij De Keien Atletiek te organiseren: een uur en 1 seconde lang hardlopen en wandelen voor het goede doel op het moment dat de klok verzet wordt. In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober was het zover. Met bijna 70 deelnemers en ruim 3.000 euro, bestemd voor Spieren voor Spieren, is het een zeer geslaagde Wintertijd Challenge te noemen.

Midden in de nacht, om 00.45 uur (zomertijd) verzamelden de deelnemers bij De Keien Atletiek. Na toespraken van voorzitter Tjerry van Schijndel en wethouder Thijs Vonk, was het tijd voor de start om 02.00 uur. Sam van Dommelen uit Zijtaart, kindambassadeur van Spieren voor Spieren die de ziekte van Duchenne heeft, zorgde samen met voorzitter Van Schijndel en wethouder Vonk voor het startschot. Een uur lang liepen en wandelden de de deelnemers rondjes van 1,3 kilometer door het Udense sportpark. Telkens kwamen ze door het stadion, waar het publiek hen enthousiast aanmoedigde.

Op allerlei andere locaties vonden ook Wintertijd Challenges plaats. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar spierziektes.

Volledig scherm
© Annelieke van der Linden
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.