Megabliksem zet Uden in het donker, inslag op toren van Kruisherenkapel

VIDEO + UPDATEUDEN - Uden schrok dinsdagavond op van een megabliksem die rond 22.40 uur keihard insloeg. Bij hele straten, vooral rond de Petruskerk aan de westkant van Uden, sloegen stoppen en aardlekschakelaars er massaal uit. Grote calamiteiten deden zich niet voor. Grote vraag the day after is: waar sloeg ie nou precies in?

Je hebt bliksem en bliksem. Maar de knal die delen van Uden dinsdagavond even in het donker zette, sloeg werkelijk alles. Bijna vanuit het niets kwam even na half elf de oorverdovende dreun. Van de Ringbaan-Noord tot in de Peperstraat en St. Annastraat viel de stroom uit. Op de meeste plaatsen was dat met het terugzetten van de aardlekschakelaar weer snel verholpen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.