Volledig scherm
Marco Frerics uit Nijmegen bij het Europa reuzenrad. Nog niet helemaal klaar. Deze winter komen er nog extra lampjes aan. © Hans van Alebeek/BD

Megavermaak op minikermis in Uden (video)

UDEN - Een groepje echte kermisfanaten zorgt tijdens de Udense kermis voor topvermaak op minischaal. In theater Markant Uden staan hun kermisattracties net zo fraai te draaien en te flikkeren als hun grote broers buiten.

De één bouwt zijn minikermis van Lego, de ander van afval en ander bouwmateriaal. En niet onbelangrijk: allemaal gewoon helemaal gratis te bekijken.

1000 poppetjes
De Belg Franco Blasiotti (36) en Dennis van Ooijen (21) uit Oss hebben samen een indrukwekkende Lego-kermis van zo'n zestien meter lang opgebouwd in de foyer. Wie goed kijkt, herkent de kamelenrace van de Udense kermis, net als de lange arm van Monster of de botsautootjes. Alles draait, beweegt en flikkert en op gezette tijden laten de mannen kermismuziek en de bekende aanprijzingen over de tafel schallen. Circa 1000 poppetjes zwerven rond, ook een getrouwe kopie van de kermis buiten.

Oktoberfest
Boven in de blauwe foyer heeft Marco Frericks uit Nijmegen zijn mini-kermis met Oktoberfest neergezet. Net zo gedetailleerd maar dan van top tot teen zelf gemaakt, geboord en gefabriekt. ,,Gek? Ach, een ander zit in de kroeg", lacht hij. ,,Het is gewoon geweldig om alles tot in detail na te maken."

De minikermis in Markant is tijdens alle kermisdagen geopend van 13.00 tot 23.00 uur. De toegang is gratis.

Bekijk hieronder de minikermis van Franco Blasiotti en Dennis van Ooijen. Hun kermis is volledig gemaakt van Legosteentjes.

Een groepje echte kermisfanaten zorgt tijdens de Udense kermis voor topvermaak op minischaal. In theater Markant Uden staan hun kermisattracties net zo fraai te draaien en te flikkeren als hun grote broers buiten.

Oss, Uden e.o.