Miniconcert in De Pul helpt zanger op weg naar wereldrecord

VideoUDEN - Exact om 11.25 uur vrijdagochtend begon Emil Landman in de Udense concertzaal De Pul begonnen aan deel 3 van zijn wereldrecordpoging. De singer-songwriter speelt binnen 12 uur in acht verschillende steden.

Er stonden in Uden 21 mensen te luisteren, onder wie drie begeleiders, zes mensen van De Pul en twaalf bezoekers die 2 euro entree betaald hadden. Hiermee voldeed het concert aan een voorwaarde van het Guinnes Book of Records: tenminste tien betalende bezoekers.

De singer-songwriter speelde net iets langer dan 15 minuten. Meer tijd was er niet, Landman moest dóór. In Tilburg was poppodium 013 de volgende speelplek.

Volledig scherm
Emiel Landman bij de entree van concertzaal De Pul. © Maarten van den Hurk / BD
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.