Volledig scherm
Rondom de Markt in Uden staan tientallen oude lindebomen. De horeca wil ze weg hebben, de nieuwe coalitie moet een besluit nemen. © Hans van Alebeek

Mogelijke kap van lindebomen Markt Uden op bordje van informateurs

UDEN - De mogelijke kap van de monumentale lindebomen rond de Markt in Uden is onderwerp van gesprek bij de coalitie-onderhandelingen in Uden. 

Cor van der Heijden, met de horeca groot voorstander van vervanging van deze 'druiplinden' door andere bomen, heeft zijn wens op het bordje gelegd van de twee informateurs die op dit moment praten met de vier beoogde coalitiepartners: Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden.   

Compromis 

Inhoudelijk wil informateur Remco Koenen niet reageren op het omstreden verzoek van de Udense horeca. De brief van Van der Heijden gaat net als alle andere verzoekjes, stukken en rapporten, via de griffie naar de vier partijen die samen aan tafel zitten. ,,De gesprekken verlopen goed en constructief", wil Koenen daarover kwijt, mede namens collega-informateur Geert Donkers. 

De vier partijen komen volgens planning woensdag- en donderdagavond opnieuw bij elkaar. Ook de hele zaterdag is weer gereserveerd voor overleg over allerlei thema's. ,,Soms bereiken we al meteen een compromis, soms moeten we zaken even parkeren", zegt Koenen. ,,Maar ik denk dat we na deze week al een heel eind zijn gekomen."   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement