Volledig scherm
Het MRK. © Van Assendelft

Museum voor Religieuze Kunst Uden wil 'collectie van faam' beter vermarkten

UDEN - Voorzitter Els Backx van het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) maakte woensdagavond tijdens de inspreekavond over de begroting met een gloedvol betoog aan de gemeente kenbaar dat er niet aan hun subsidie geknaagd moet worden. 

Uden is van plan om 15 mille in 2016 en 45 mille euro in 2017 in te houden van de algehele subsidie van 260.000 euro. In 2018 wordt er misschien nog meer bezuinigd. Backx: „De afgelopen jaren is er vooral geïnvesteerd in de kunstcollectie. We zijn erin geslaagd om een collectie van faam op te bouwen. Nu willen we dit vermarkten en daarnaast stevig inzetten op educatie.”

De voorzitter is voornemens om het MRK uit te breiden met een museumcafé en winkel en wil ook kijken naar recreatieve routes tussen natuurgebied de Maashorst, ziekenhuis Bernhoven en het MRK. "Hiermee willen we toeristen verleiden om ook naar het centrum van Uden te komen en hun verblijf in Uden te verlengen."

Ze hoopt op steun van de gemeente en wil om de tafel om te praten over de visie en concrete doelstellingen. „We willen in 2016 een cultuuromslag maken en investeren in mensen met zakelijk inzicht en ervaring.”