Volledig scherm
MuzeRijk in Uden, onder andere in gebruik door BrabantZorg, de school en volleybalclub Saturnus. © Google Streetview

MuzeRijk wil belang voor wijk Uden keihard gaan aantonen

UDEN - Het ontmoetingsplein Muzerijk in Uden draait prima. Maar nu er op de subsidie gekort dreigt te worden, wil het bestuur de waarde voor de wijk en alle gebruikers klip en klaar gaan aantonen. Want MuzeRijk wil juist meer. De komende twee jaar moeten duidelijkheid brengen.

,,MuzeRijk draait als een trein", zegt Dort Spierings, voorzitter van het stichtingsbestuur. ,,Met jaarlijks zo'n 32.000 bezoekers is het wijkgebouw een groot succes. Voor de wijk en alle gebruikers." De eerste drie jaar kreeg de zogeheten multifunctionele accommodatie (MFA) een startsubsidie van 20.000 euro voor alle operationele kosten zoals beheer en organisatie. Voorzitter Spierings heeft lang met de gemeente onderhandeld om dat voor de komende twee jaar te behouden. In die periode moet MuzeRijk zijn waarde bewijzen.

Niet dicht 

,,We willen juist meer gaan doen in plaats van minder", zegt Spierings. ,,Moeten we dan op zondag dicht gaan als we minder geld krijgen? Nee, natuurlijk niet. Dat zou funest zijn. We doen veel goede dingen voor deze wijk en dat blijven we doen. Dan is het van groot belang dat je zo veel mogelijk open bent."

In overleg met de gemeente wil MuzeRijk nu - met cijfers onderbouwd - gaan aantonen dat het wijkgebouw belangrijk is voor bijvoorbeeld het bestrijden van armoede en eenzaamheid en het bevorderen van participatie en educatie in de wijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement