Volledig scherm
Uden Rode School © Hans van Alebeek/BD

Na carnaval start nieuwbouw de Rode School

UDEN - Vandaag is rood, zingt Marco Borsato. Die vlieger gaat voor de 'rooie school' in Uden nog maar gedeeltelijk op. Afgelopen week ging namelijk de slopershamer in het gebouw. Na de carnaval wordt er gestart met de nieuwbouw. Deze wordt tegen het bestaande Studiehuis gerealiseerd.

 Iza van Heeswijk (14) is er niet echt rouwig om. ,,Ik vind rood wel leuk, maar dit was wel héél erg rood." De havo-2-leerlinge moet wel bekennen dat de Rode School een gezellig gebouw was. Door de ramen van het Studiehuis kijkt conciërge Jan Reijnen met enige weemoed naar de grijper, die met beleid stenen en hout uit het pand 'hapt'. Ook deze zaterdag gaan de werkzaamheden gewoon door. Publiek dat naar de open dag van het Udens College komt is er getuige van. Eenentwintig jaar werkt Reijnen al aan de Schepenhoek. ,,Het gebouw had wel iets. Ik heb er een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant is het jammer, maar de oude school was op." De komende maanden is het voor iedereen een beetje inschikken, maar dat neemt de conciërge voor lief. ,,We hebben nu even overlast, maar er komt iets moois voor terug." 

Afdelingsdirecteur havo 2-3 Philippe Reuser knikt instemmend. Dat de school in rep in roer is vanwege de sloop en de open dag daardoor een heel ander karakter krijgt vindt hij 'fantastisch, maar ook spannend'. ,,Het is allemaal anders dan anders. De bouw van een nieuwe school is toch bijzonder gaaf om mee te maken. Hoe uniek is het dat we de toekomstige leerlingen vandaag kunnen laten zien wat hier gaande is. Dat we letterlijk bouwen aan de toekomst van hun onderwijs." In het Studiehuis bruist het van de activiteiten die zo herkenbaar zijn voor een open dag. Kayleigh Hummel uit 3 VWO+ vertegenwoordigt de Leerlingenraad. Zij zijn nauw betrokken bij de nieuwbouwplannen. Een nieuwe school was hoog tijd volgens de 14-jarige. ,,Ik kan niet wachten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement