Volledig scherm
Stormschade aan woningen aan de Wachtendonk in Uden. © Van Assendelft

Na de storm volgt het puin ruimen: 'Straks wordt er zeil over het beton gelegd'

UDEN - Ze had niks in de gaten toen de dakbedekking van de eerste verdieping van haar huis afwaaide, mevrouw Van Oers uit de Wachtendonk in Uden. ,,Pas toen anderen aanbelden wist ik eigenlijk dat er wat aan de hand was." Het dakleer was door de zware storm los van het beton gekomen. Het gaat om de daken van zo'n twaalf woningen waarvan de bitumen, aan elkaar verbonden, bedekking afwaaide.

Bij de familie Van der Zanden in dezelfde straat was alleen de 14-jarige zoon thuis ten tijde van het onheil. ,,Toen duidelijk was wat er aan de hand was, ben ik meteen vanuit mijn werk naar huis gereden om de schade te bekijken", vertelt vader Maikel van der Zanden, geschrokken door wat er gebeurd is. Door de regen sijpelt er vocht naar binnen. 

,,Maar straks wordt er zeil over het beton gelegd. We kunnen gewoon van de slaapkamers gebruik blijven maken. Mijn dakdekker komt gauw helpen. Misschien kan hij het nieuwe dak nog steviger gaan aanbrengen, om herhaling te voorkomen."

Ook veel schade bij de sporthal

Bij de oude sporthal op Germenzeel sloeg de wind onder het dakbeschot waardoor ook daar het dakleer los kwam. Op dat moment waren kinderen van de naburige basisschool Camelot en een ouderenclubje in de hal aan het sporten. Zij konden op tijd en veilig naar buiten. De storm vernielde het dak van snackbar Melle en wijkgebouw Kom In, die aan de sporthal vastzitten.

Sporthal, snackbar en Kom In zijn tot nader order dicht. Ook het dakleer van de oude basisschool De Meent in Uden, onderkomen van de Maashorst School, liet los. De schade is nog niet bekend.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement