Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft

Nalatenschap van Jelle: kwetsbare kinderen kunnen ook leren skiën

UDEN - Samen met andere vrijwilligers schenkt Angela van den Berg warme chocolademelk voor schoolkinderen van de Sterrenkijker en de Tandem in Uden, die van de skihelling zijn komen roetsjen. Tussendoor houdt ze alles in de gaten, zodat de dag op borstelbaan De Schans in Uden prettig verloopt. Het was dinsdag een dag die georganiseerd is met haar overleden zoon Jelle als grote stimulator in gedachten.

Angela heeft ter nagedachtenis aan haar zoon de stichting 'Jelle van den Berg' opgericht. Jelle verongelukte op 31 december 2013 op een berg in het Oostenrijkse Zell am See. Het skiën, snowboarden en ‘zijn’ Ski & Snowboardclub De Schans betekenden alles voor hem. Angela: ,,Hij had enorm veel plezier met deze sport en dat heeft bijgedragen aan zijn persoonlijke ontwikkeling. We hadden het er al eens over gehad iets met kinderen te gaan doen, waarvoor het niet vanzelfsprekend is om te skiën. Dat idee van hem en zijn gedrevenheid hebben we na zijn overlijden opgepakt."

De in totaal 72 kinderen van de Sterrenkijker en de Tandem in Uden mochten dinsdag veelal voor het eerst in hun leven afdalen van de skihelling voor beginners van De Schans in Uden.

Doorgestroomd
De kinderen werden met de bus van carnavalsvereniging De Knoerissen opgehaald. Guillaume Moonen kende Jelle van jongs af aan en is nu vrijwilliger: ,,Als die kinderen zelfstandig naar beneden glijden, hebben ze een succes behaald. Hun blijdschap raakt me dan enorm. Dat is mijn grote stimulans om les te geven aan hen. We hebben er twee die naar aanleiding van zo’n les doorgestroomd zijn naar de werkgroep skiën voor gehandicapten van de Schans. We hopen in de toekomst nog meer kinderen te bereiken.”