Volledig scherm
De Band Zonder Banaan lijkt het 25-jarig bestaan niet in Volkel te kunnen vieren. © Erik van 't Hullenaar

Nieuw BZB-popfestival moet van Volkel uitwijken naar Bernheze

VOLKEL/BERNHEZE - Het nieuwe popfestival 'Alle Remmen Los ' dat rond Hemelvaartsdag in Volkel gehouden zou worden, wijkt uit naar een nog onbekende locatie in Bernheze. Die gemeente staat volgens de organisatie 'zeer welwillend' tegenover het festival waar in totaal zo'n 14.000 bezoekers verwacht worden. 

Het nieuwe festival is opgehangen aan het 25-jarig jubileum van de populaire Volkelse band BZB. Samen met andere feestbands als Rowwen Hèze, The Dirty Daddies en Pater Moeskroen treden die woensdag 9 en donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) op tijdens 'Alle Remmen Los'. 

Voorverkoop 

De voorverkoop is al gestart maar volgens organisator Rien Somers ziet het er naar uit dat er in Volkel geen geschikte plek gevonden kan worden. Het festival had in Volkel eerst Landgoed Hendrickx als feestlocatie op het oog, het vroegere FestyLand-terrein, en daarna een gebied aan de Venstraat vlak bij de vliegbasis. Een groot deel van dat terrein is recent bomvrij gemaakt maar niet het deel waar het popfestival het oog op had laten vallen en dat is te gevaarlijk bij de opbouw. Vandaar dat er nu richting Bernheze wordt gekeken.

Somers hoopt zo snel mogelijk bekend te kunnen maken waar het festival in die gemeente gehouden kan worden. De fractie VVD-Leefbaar Uden heeft vragen gesteld over het verlies van dit festival maar volgens Somers valt de gemeente Uden niks te verwijten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement